TÄYSIPÄIVÄINEN OPISKELU

Huipputason perusta kuvataiteeseen!

Ateljee Espoon vuoden mittainen päiväopiskeluohjelma tarjoaa kuvataidealan opiskelijoille, opintoihin tähtääville, ammattilaisille sekä antautuneille harrastajille mahdollisuuden tasokkaaseen klassisen kuvataiteen täysipäiväiseen opiskeluun. Ohjelman tavoitteena on luoda vankka perusta ammattitasoiselle osaamiselle niin klassisen kuvataiteen parissa kuin muillakin kuvataiteen aloilla, joihin kuvataiteen perusoppeja voidaan soveltaa.

Klassisesta osaamisesta kohti omaa tekemistä

Opettajamme käyttävät klassista osaamista eri tavoin omassa työskentelyssään!

Klassisen kuvataiteen perustaidot tukevat lähes kaikkea kuvataiteen tekemistä. Vallitsevien aikakausien tyylisuunnat, teosten aiheet, työskentelytavat sekä taiteilijoiden henkilökohtaiset mieltymykset muuttuvat jatkuvasti. Samalla piirtäminen, valo ja varjo, värioppi, sommittelu sekä ihmisfiguurin ja anatomian hallitseminen ovat kautta aikojen toimineet taideopiskelun peruspilareina. Klassinen osaaminen luo tukevan ja itsevarmuutta antavan perustan, jolta ponnistaa omaa taiteellista tuotantoa kohti!

Ohjelman sisältö

Anatomian opiskelua Janne Jääskeläisen johdolla

Käymme vuoden aikana läpi kaikki klassisen piirustuksen sekä öljyvärimaalauksen tärkeimmät perustaidot. Tähtäämme korkeatasoiseen realistiseen piirtämiseen ja maalaamiseen sekä työskentelymateriaalien vahvaan ymmärtämiseen. Lisäksi ohjelma sisältää ihmisfiguurin piirustusta ja kattavat anatomian sekä kuvasommittelun perusopinnot. Oppilaat pääsevät myös kokeilemaan kuvanveistoa ja piirtämään sekä maalaamaan muotokuvia.

Vuosi jakautuu kahteen neljän kuukauden mittaiseen lukukauteen, joista ensimmäisen teemana on piirustus. Toinen lukukausi keskittyy puolestaan öljyvärimaalaukseen. Ensimmäinen lukukausi on maalausopintoihin valmistava ja kaikkien uusien oppilaiden tulee aloittaa siitä. Ohjelmaan on mahdollista liittyä sekä syksyllä, että keväällä.

Päivittäinen opiskelu

Oppilaat työskentelevät arkipäivisin 6 tuntia päivässä opettajien johdolla laadukkaissa kuvataideopiskeluun erityisesti varustetuissa tiloissa.

Piirustusoppilaat työskentelemässä kipsimallista

Aamupäivän teoriatunnit
Päivät alkavat aamupäivän teoriaopinnoilla ja syventävillä harjoituksilla. Luentojen aiheina ovat esim. valon ja muodon hallitseminen, piirrustus- ja maalausmateriaalit sekä niiden käyttö ja valmistus. Lisäksi syvennyme kuvasommitteluun, anatomiaan ja kolmiulotteista hahmotuskykyä vahvistavaan kuvanveistoon.

Iltapäivän studiotyöskentely
Iltapäivisin oppilaat työskentelevät omalla työpisteellään ohjelman kunkin vaiheen mukaisen projektin parissa. Aloitamme yksinkertaisista kopioharjoituksista, joissa silmä harjaantuu ja samalla piirustukseen kuuluvat käsitteet, termit ja työvaiheet tulevat tutuiksi. Tämän jälkeen oppilaat etenevät kolmiulotteisesta malleista piirtämisestä kohti öljyväreillä maalaamista sekä muotokuvien ja oman lopputyömaalauksen tekemistä.

Aamu- ja iltapäivätuntien välissä oppilaat pääsevät tunnin mittaiselle lounastauolle. Naapurissamme on Mankkaan K-Supermarket ja oppilaiden käytössä ovat myös koulumme keittiö ja viihtyisät lounastilat. Samassa rakennuksessa sijaitsee niin ikään opettajien työhuoneita, joten oppilaat pääsevät seuraamaan vierestä ammattikuvataiteiliojiden työskentelyä. Ovemme ovat auki päivittäin ja kerromme mielellämme työtavoistamme sekä kuvataiteilijan työelämän eri osa-alueista!

Opettajamme

Kyseessä on ainutlaatuinen mahdollisuus nostaa osaamisesi uudelle tasolle suomalaisten, maailman merkittävimmistä realistisen taiteen akatemioista valmistuneiden ja niissä opettaneiden ammattikuvataitelijoiden johdolla. Meillä on vahva kokemus niin aloittelijoiden kuin ammattilaistenkin opettamisesta ja opetus on tehtävänantojen jälkeen yksilöllistä ja sekä kunkin oppillaan kokemuksen mukaista. Kaikentasoiset tekijät ovat siis tervetulleita!

Lukukausien kestot ja hinnat 2020-21

SYKSY – TALVI  7.9.-4.-12.2020 & 11.1.-12.2.2021
Arkipäivisin 10.00-17.00
1800€

TALVI – KEVÄT  15.2.-18.6.2021
Arkipäivisin 10.00-17.00
1800€

Ilmoittautumiset ja tiedustelut:
ateljee.espoo@gmail.com
045 2276 122

%d bloggers like this: