Maisemamaalauskurssi PE 21.7. LA 22.7. ja SU 23.7.2023 Luumäellä, Svinhufvudin kotimuseolla

Ateljee-Espoo järjestää Kotkaniemessä, Presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseolla maisemamaalauskurssin heinäkuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna. Maalaamme öljyväreillä maisemia museon kauniissa puutarha- ja järvimaisemassa.

Tavoitteena on opiskella valon tuntumaa, värien suhteita toisiinsa, valon ja varjon luomista valööreillä sekä monia muita maisemamaalauksen oppeja.

Opettaja luennoi ja demonstroi päivän alussa, käyden läpi maisemamaalaukseen liittyviä kikkoja ja maalaustapoja. Kurssi perustuu ennen kaikkea tekemällä oppimiseen ja tietysti myös kesäilmassa maalaamisesta nauttimiseen, vaikka käsittelyssä onkin monimutkaisiakin maalaamisen osa-alueita.

Kurssille osallistumiseen ei ole taitorajaa. Opettaja kiertää opiskelijoita maalauksiensa ääressä. Räätälöiden ohjauksen ja kritiikin aina kunkin opiskelijan oman taitotasoon soveltuvaksi. Opettaja on tietysti myös käytettävissä koko kurssin ajan ja vastaa opiskelijoita askarruttaviin kysymyksiin.

Yhden kurssipäivän jälkeen pidetään kierros kotimuseossa, koskien museon taidekokoelmaa. Kurssin ajaksi saavat vapaamutoisen pääsyoikeuden kotimuseoon.

KURSSIN AIKATAULU:
PE 21.7.2023
09:30-10:00 Kurssin alustus, lyhyt perehdytys lainattaviin materiaaleihin ja maalauksen aloittamiseen
10:00-12:00 Maalausta
12:00-13:20 Lounastauko
13:20-15:20 Maalausta

LA 22.7.2023
09:30-10:00 Luento/ demonstraatio, puiden ja kasvillisuuden maalaamisesta
10:00-12:00 Maalausta
12:00-13:20 Lounastauko
13:20-15:20 Maalausta

SU 23.7.2023
09:30-10:00 Luento/ demonstraatio, taivaan ja veden maalaamisesta
10:00-12:00 Maalausta
12:00-13:20 Lounastauko
13:20-14:20 Maalausta
14:20-15:00 Loppukatselmus

KURSSIPAIKKA:
P.E. Svinhufvudin Kivijärven äärellä luonnon helmassa sijaitsevaan kotitalo kotkaniemi, joka on kunnostettu kotimuseoksi. Kotkaniemessä löytyy päärakennuksesta kotimuseon lisäksi kahvila sekä 1930-luvun asuun restauroitu puutarha piharakennuksineen. Kotkaniemi sijaitsee Luumäellä, noin 20 kilometrin päässä Lappeenrannasta.

Kotkaniemi-museo
Itsenäisyydentie 799 a
54530 LUUMÄKI
Kurssipaikka Google Maps kartalla

YLEISTÄ KÄYTÄNNÖN INFOA KURSSIA KOSKIEN:

Maaleina kurssilaiset käyttävät öljymaaleja. Maalaustelineitä on lainattavissa 10kpl, maalauspaletteja/ maalausbokseja 6kpl. Maaleja ja pensseleitä löytyy myöskin opiskelijoille. Kuitenkin suosittelemme, että mahdollisimman moni kurssilainen toisi oman maalaustelineen, maalit ja siveltimet.

Maalauspohjiksi voi paikanpäältä ostaa myös Ateljee Espoon valmistamia paneelipohjia 3€/kpl. Suosittelemme näitä pohjia niiden pohjustuksen laadun sekä soveltuvuuden maisemamaalaukseen takia.

Tässä linkki kurssilla tarvittaviin materiaaleihin. Huom. kurssille voi lähteä vähemmälläkin määrällä materiaaleja. Opettaja/ koulu tarpeen tullen lainaa puuttuvia materiaaleja.

Kotkaniemen pihamaalla olevaan rakennukseen on rakennettu pensselien ja käsien pesupiste, varastoitu ostettavat pohjat, lainattavat maalit, telineet, pellavaöljy sekä muut maalaus tarvikkeet. Samassa paikassa voivat opiskelijat säilyttää tarvikkeitaan yön yli.

Sateen sattuessa opiskelijat voivat siirtyä maalaamaan isojen räystäiden alle, terasille tai sisätiloihin. Ateljee espoo tuo myös maalaustelineisiin kiinnitettäviä sateenvarjoja ja pleksilevyjä, joita voidaan käyttää pienen sateen aikana tai auringon suojina.

Kotkaniemen pihamaalla sekä sen vieressä on runsaasti parkkipaikkoja, joista on sadan tai kahden kävelymatka kurssipaikalle.

KURSSIN AJAKSI MAJOITTUVILLE:
Tällä kyseisellä kurssilla Ateljee-Espoo tai Kotkaniemi ei tarjoa tai välitä majoitusta opiskelijoille. On suositeltavaa, että majoituspaikan puutteessa olevat opiskelijat ottaisivat rutkasti ennen 21.7. jolloin aloitamme, yhteyttä sopivaan majataloon tai hotelliin. Ohessa suosittelemiamme majoitusvaihtoehtoja:
Hotelli Salpa
Hotelli Rakuuna Lappeenranta
Googlen hotellihaku ajalle TO 20.7.- SU 23.7.

RUOKAILU:
Kurssin hintaan ei kuulu ruokailua. Kotkaniemi kotimuseolla on kahvila, jossa on salaatti- ja keittolounas tarjoilu. Mahdollisuus on tietysti myös varautua eväin tai käydä jossakin paikan läheisissä ravintoloissa tai ruokakaupoissa.
Ruokapaikkoja lähettyvillä Google kartalla

Opettajana toimii Ateljee-Espoon taideopettaja ja taidemaalari Kai Halmesvaara. Alla hänen maalauksiaan:

KURSSIN HINTA:
120€

Hinta sisältää ainoastaan opetuksen ja oikeuden käyttää koulun materiaaleja. Ruokailu ja majoitus on ilmoitautuneiden hoidettava erikseen.


ILMOITTAUTUMINEN:

Voit esittää kysymyksiä tai ilmoittautua vapaamuotoisella sähköpostilla osoitteeseen ateljee.espoo@gmail.com . Ilmoittautua voit myös alla olevalla kaavakkeella. Lähetämme ilmoittautuneille vahvistusviestin ja materiaalilistan pikimmiten sekä ennen kurssin alkua vielä laskun.

Maksuksi hyväksymme myös Smartum, Edenred ja Epassi kulttuuriedun. Jos haluat maksaa koko kurssin tai osan kurssista kulttuuriedulla, kirjoita asiasta (kurssiin liittyviä kysymyksiä kenttään). Vain osan hinnasta kulttuuriedulla maksaessasi, teemme laskun jäljelle jäävästä osasta.

Peder Mønsted – Tidlig forårsdag i skoven, Sorøegnen – 1903
%d bloggers like this: