Klassinen kuvasommittelu – nettikurssi

Kautta kuvataiteen historian taidemaalarit ovat nähneet suurta vaivaa teostensa sommittelun eteen. Maalaustekniikoiden sekä piirustus- ja väriopin ohella sommittelun eri osa-alueet, kuten katsojan silmän ohjaaminen, kuvallinen tarinankerronta sekä kuvan abstrakti rakenne ovat olleet olennainen osa taiteilijoiden työkalupakkia. Oli kyse mistä tahansa taidehistorian aikakaudesta tai tyylisuunnasta, suurista fresco-maalauksista tai pienistä maisema-, muotokuva- tai asetelmamaalauksista, sommittelun ajattomat perusperiaatteet pätevät kaikkialla.

Atejee-Espoo kutsuu uudet ja vanhat oppilaansa mukaan verkkoluentosarjalle tutustumaan klassisen kuvasommittelun kiinnostavaan maailmaan. Kansainvälisesti aiheesta vuosia luennoinut opettajamme Janne Jääskeläinen käy läpi kuvien tekemisen perustaitaidot käyttäen esimerkkeinä taidehistoriasta poimittuja mestariteoksia. Viiden viikon mittainen kurssi koostuu viikottaisista 90 minuutin luennoista. Kunkin kerran lopussa oppilaille annetaan luentojen välissä tehtävä harjoitus, josta annamme henkilökohtaisen palautteen sähköpostitse.

Osa kurssin opettajan Janne Jääskeläisen suuresta maalauskokonaisuudesta

Luennot käydään ilmaisella Google Meet- ryhmäkeskustelualustalla torstaisin 4.6.-2.7.2020 klo 17:00-19:00.

Kurssilla tarvittavat materiaalit:
Harjoitukset voi tehdä perusmateriaaleilla tai digitaalisesti. Mikäli oppilaalla ei ole mahdollista maalata esimerkiksi öljyväreillä, voi harjoitukset loistavasti tehdä myös mustavalkoisina. Harjoitusten palaute annetaan sähköpostitse viikottain.

Hinta:
99€

Ilmoittaudu kurssille:
ateljee.espoo@gmail.com
045 2276 122

%d bloggers like this: